akordas


Daina baigiasi ir tilsta paskutinis akordas. Pabaigoje dažnai palieku jį skambėti, laukiu iki paskutinės sekundės. Man patinka klausytis, kaip jis tolsta ir galiausiai palieka tyloje kartu su švelnia emocija, lengvai kaip dūmas išsisklaidančia. Tačiau dabar tylos nebegirdžiu. Paskutinė nata vis dar spengia ausyse, o jausmas dar sunkesnis ir stipresnis, smukdantis ir keliantis aukštyn, padovanojęs man pakirptus sparnus, kurių niekados negalėsiu iki galo ištiesti. Tik aš vis dar noriu mėginti skristi.

Ta paskutinė nata skleidžiasi visur. Ypač ten, kur tylu. Įkyriai zyzia ausyse, o aš noriu vemti. Būdama tarp žmonių kartais pamirštu apie ją, ją užgožia išorinis triukšmas, juokas, pašnekesiai, bet palikusi viena visada, visada girdžiu tą liūdną, vienišą paskutinę natą. Girdžiu ją ir nenorom nostalgiškai prisimenu dainą, kurią ji užbaigė, mintyse perkratydama jos žodžius, kol jie susimaišo vietomis, o aš nebeprisimenu nei tiek, kiek jie tereiškė ir apie ką apskritai toji daina. Buvusi švari ir tyra emocija krūtinėje taip susitepa, kad nudažo mano vidų juodai. Kiaurai perpjauna mane.

Paskutinė nata galiausiai liaujasi skambėjusi. Kurį laiką mėgaujuosi saldžia tyla. Bet tuomet aš vėl noriu ją išgirsti, pasiilgstu tos švelnios ir geros emocijos, tad klausausi savo dainelės vėl ir vėl ir vėl iš naujo, nesvarbu, kad plyšta ausys ir suteptas vidus, aš tik noriu vėl pajusti, pajusti, pajusti.

Muzika nebeskamba taip darniai, kaip anksčiau. Nebebėgioja kūnu šiurpuliukai, klausantis gražios melodijos. Seniau turėjau nuostabią, garsią muziką ir tylią emociją. Jaust garsiau aš taip ir neišmokau, o ir daina pritilo.

Ji baigiasi ir paskutinis akordas nutyla.


4 komentarai:

  1. Skaitant net šiurpuliukai ėjo per kūną. AČIŪ už nuostabia kūrybą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. vau, ačiū! man tai labai daug reiškia.
      nors turiu nedidelį skaitytojų ratelį, džiaugiuosi, kad apsilankot ir kad jums patinka tai, ką rašau. žinot, labai daug širdies į tai įdedu. tai būna savotiškas išsivalymas - kiekvienas įrašas gimsta iš ašarų (džiaugsmo arba liūdesio), bemiegių naktų ir įvairiausių emocijų. aš tai sudedu į žodžius, o jūs skaitot ir jums patinka, galbūt net atpažįstat tai, ką aprašau. sunku apibūdint tą gerą jausmą, kuris apima, bet tada aš noriu dar kurti ir kurti. be jūsų to nedaryčiau. taigi ačiū jums. (nežinau, kiek žmonių perskaitys, bet labai norėjau tai kur nors parašyti :D)

      Panaikinti
  2. Nuostabus įrašas.
    https://letgolifesss.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti